Folktandvården

Nu är jag hemma efter en härlig softartid i stugan. Men när jag kom hem möttes jag av ett tråkigt brev. Folktandvården stod det på det. Jag behövde inte egentligen öppna för att veta vad som stod där, jag har fått tid för att dra ut mina tänder inför tandställningen. Jag är minimalt taggad. Jag skulle gärna ha skippat att dra ut några tänder alls, men det kan jag ju tyvärr inte. Ultimat sadface på mig just nu.

Kommentarer
Postat av: Moa

många som ska få tandställning...

2011-07-13 @ 17:44:14
URL: http://mohaaa.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv, japp, så äre.. Axel ska väl typ också få det tror jag ;)

2011-07-13 @ 23:31:24
Postat av: Tandställning

Vad jag nu kommer att säga kanske kommer lite som en chock men nej, du behöver INTE dra ut tänder för tandställning! Hur gammal är du? Du ser ut att vara i tonåren, då kan du fortfarande vidga överkäken så att tänderna får plats. Detta kan göras med käkvidgare eller Damon Braces som flyttar tänderna utåt i sidled.



Detta med att dra ut tänder och ha tandställning ska man faktiskt undvika helt. Man har på senare år kommit på att det är jättefarligt. Det leder till TMD, andningssvårigheter och negativa ansiktsförändringar. Vill du ha en inåtgående överläpp och haka som hamnar längre bak? Näsa som ser större ut? Mer avlångt och smalt ansikte? Tror jag inte någon vill, men det är vad som händer när man kör på den metoden med att dra ut tänder. Skandal att de fortfarande ens föreslår den här i Sverige.



Gå gärna till min hemsida för att läsa mer. Jag har en blogg också på http://tandstallning.blogspot.com



2011-07-16 @ 15:47:02
URL: http://www.tandstallning.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0