Answer to you my friend

Postat av:

Vad heter din kamera? :)

 


 

Svar: Min kamera heter Nicke!
Oj vad jag är rolig!
Jag har en Nikon d3000 och jag använder mig av det herdeliga standard objektivet som kom med kameran.
Jag har däremot tänkt byta till en Nikon d3100 som har filminspelning med, fast annars nästan exakt lika dan. Men jag har nu tänkt göra det i 4 månader och det är väll snart dags att aggera? Sluta tänka och istället köpa den.
Hoppas annars du fick svar på din fråga. PÖSS

Lat tjej.

Något jag alltid velat lära mig spela är gitarr. Men jag har aldrig haft orken att försöka lära mig. Varenda gång jag ska göra ett försök så är stängerna ostämda. Så jag ställer tillbaka den och hoppas på att någon ängel ska stämma den till nästa gång jag ska göra ett försök. Det händer väldigt sälla måste jag säga. En gång så försökte jag stämma den med hjälp av youtube. Vilket gick hyfsat men sedan så var jag så ansträngd av att göra det så jag ställde tillbaka gitarren igen... Lat tjej.
Fast jag har lovat mig själv att någon gång ska jag lära mig spela. Någon gång.

Majbrasan

I morgon taggas riktigt. Den ska spenderas med grymma personer, så hur skulle det inte kunna taggas?

På dagen så tänkte jag sy lite. Köpte nämligen ett superskönt tyg som jag gärna vill använda.

Nu ska jag titta på lite O.C... Rysligt spännande.


GodNATT, godNATT och månen lyser så GLATT

Sitter och nynnar på en låt som jag hittade på när jag var liten. Riktigt fin låt, om ni vill ha texten till den så kan ni inprincip bara titta på rubriken.
-
Just nu (förutom att nynna) så sitter jag och fixar till min SO "jobb-ansökan". Fun? Nja, det beror på vad man jämför med. Om jag tänker på att vi ska börja med historia efter hur-att-söka-jobb-temat så är det väll ganska hyfsat. Jag själv förstod inget av det jag har skrivit dör över så jag stryker helt enkelt det.
Kort och gott gör jag lite läxor och jag tycket inte att det är jätte kul.
-
Riktigt härlig dag på skolan i alla fall. Riktigt soligt utomhus och vi satt ute i gräset efter lunchen och bara chillade. Det kunde man verkligen inte förra månaden. Lektionerna var inte dödstråkiga och musikprovet gick hyfsat bra. Så ganska grym dag egentligen.
Hoppas ni har haft det super idag och godnatt!
höll nästan på att glömma... PÖSS

kort och gott, konditionen är inte på topp

Insåg vi dörröppningen att jag har träning ikväll. Jag har inte tränat på tre veckor för att vi har haft uppehåll i konståkningen. Och inte har jag tagit några egna initiativ och gått ut och sprungit inte. Så min kondition är, låt oss säga, inte i bästa form. Så jag inser nu att det kanske egentligen ska bli ganska bra för mig att träna ändå. Fast set jag fram emot det? Nja. Jag kommer väll antagligen svettas som en gris och flåset vill jag inte tänka på. Men någon gång måste man ju börja.

Said and done.

Gårdagens outfit alltså!
Har "fått" en ny jacka, jag hittade nämligen den i stugan och det visade sig vara min morbrors gamla som han hade lämnat där. Så jag tyckte att det var onödigt att bara låta den ligga där och  ruttna så jag tog med den hem. Tummen upp för alla fynd på senaste tiden!

Sovmorgon eller lov

Riktigt lyxigt med sovmorgon på dagen efter lovet, men jag är ändå lite ledsen över att lovet tog slut så snabbt! I kväll så lägger jag ut bilder från gårdagens outfit. Just so you know. Nu måste jag pysa! Ha en toppen dag! PÖSS

Soft dag

Ska ta en fika på stan med denna tjej och sedan fixa några ärenden. Mysig dag.

Picnic

Tillbringade igår eftermiddag med dessa trevliga tjejer. Riktigt kul var det speciellt att träffa selin som jag inte har sett på evigheter. Vi hade en trevlig lite picnic på ö-backa fast sedan när vi kände att fingrarna började domna av gick vi hem till my crib. Idag ska jag ta det lugnt och bara njuta av sista dagen av lovet. (buhu)

Äggmaniak

Aw. Shit va jag är konstnärlig! Haha nej men skämt o sido. Varenda år målar jag så fruktansvärda ägg, med typ ett steck och lite prickar. Så i år kände jag att jag kämpade lite. Tyvärr så kämpade jag förjäves för detta ägg var kokt. Med andra ord- måste ätas. Vilket jag också gjorde. Men jag var så stolt för mitt första "fina" påskägg att jag gjorde ett exakt likadant när vi kom till stugan. Och det hade vi blåst ut så vi kan spara det. Vad gör man inte för ett minne?

unbelievable.

Har haft det otroligt skönt i stugan, bara kunde softa utan tider att passa lixom. Kunde ligga i solen och njuta av värmen. Vänta? Solen... Värme... Yes ni hörde rätt! Ända upp till umeå har värmen nått. Hela Sverige har förvandlats till kanarie-öarna. Or something like that. Jag låg i alla fall i solen mesta av dagen, men när det gäller att bli brun är jag som en seg snigel. Däremot ploppade det fram lite små fräknar idag och jag kan nog räkna med mer under sommaren.
Försökte ta kort på fräknarna men jag kände att det inte blev så lyckat va?

Sleepover with the girls

Vi fyra coolingar hände och slängde (?) i onsdags, och var allmänt coola helt enkelt. Vi myste hela kvällen, vi skoja hela dagen. Ett riktigt grymt dygn alltså! Vi gjorde roliga stopmotionfilmer också, vilket ni har sett exempel på innan. Tyckte ni att det var coolt, så kan jag lova att det kommer flera. Nu väntar jag på att min kamera ska ladda så att jag kan ladda upp bilder på min dator från helgen.

New in

Någon slags "halv-magtröja" hittade jag i mormors garderob. Som tur va så sa hon att hon fick dåligt samvete av den för hon använde den aldrig, och att jag mer än gärna fick den. Jag måste också säga att den är riktigt skön. Me ♥ fynd.

Statistiken är pinsamt låg...

... så jag ska nu uppdatera flitigt! Eftersom att jag har ganska många inlägg på G så kommer det komma ett varannan timme! Så håll utkik!

Nu eller sen

Tjenare! Nu far jag till stugan där vi ska ta det lugnt och måla lite ägg och sånt där. Så jag kommer inte kuna uppdatera idag, vilket är synd för jag har många fina bilder att dela med mig. Så ni får hålla ögonen öppna på söndag då kommer det många inlägg kan jag tro!
Ni får en amanda-har-inget-att-göra-photoshop så länge. Och justja! GLAD PÅSK!

leather brushes

Jag ljuger starkt om jag säger att jag inte gillar dom. För (personligen) tycker jag att dom är grymt charmiga. Och nå sjukt sköna också. Det var kärlek vid första ögonkastet provningen. Nu har jag impregnerat och allt så dom är ready att använda! Och det ska dom. Riktigt flitigt ska dom användas.

The magic hat

I går och idag tillbringade jag min tid med dessa grymma tjejer, vi gjorde bland annat en stopmotion film. Eller faktiskt så blev det flera, men denna är den coolaste. Det kommer säkert komma upp andra stopmotion-videos när jag inte har så mycket att skriva. Ha en grym kväll! PÖSS

Tjenis Penis

I går var jag med mormor och hade det mysigt. På stan så skämde hon bort mig med att köpa denna kjol och ett par grymt snygga skor till mig. Det kommer en bild på dom senare.

Det kanske var lite, lite...

Tjenixen på er!  Idag fick jag dessa finisar av Agnes som påsk present. Och hon fick ett par snyggingar av mig också. Nu ska jag iväg till Cajsus och ha det trevligt! Pöss!

Kalle anka satt på en planka...

Idag började jag med att cykla upp till tandläkarn, vilket var otroligt jobbigt eftersom att jag cyklade allt vad jag hade uppför svingen. Så när jag kom till tandisen så var jag sjukt andfådd.
I alla fall så är det bestämt nu att jag ska få tandställning. Även fast jag inte kommer gilla tiden med tandställning så förhoppningsvis blir det ju ett riktigt fint resultat!
-
Efter tandis så cyklade jag och Agnes till Myrorna, vilket inte var det enklaste eftersom att det i princip var storm och vi fick motvind. När i äntligen var framme så plockade vi till oss allt möjligt, dock fick vi bara med oss 3 plagg hem. Jag hittade denna charmiga T-shirt och ett par röda skor och Agnes fick med sig en sommar/vår jacka. Mina röda skor gick tyvärr sönder när jag skulle knyta dom hemma hos runa... kvalitén på topp? nja. Men dom var ändå riktigt snygga, eftersom att hela skon var röd. (Vi tog oss en lunch på frasses också)
-
Efter det så åkte vi till Runa och Cajsa (efter att vi hade chillat hemma lite) Fast jag var tvungen att åka på en gång nästan. Och jag höll på att missa bussen, fast jag var så snabb så att jag hann!
Det var hela min roliga dag, hoppas ni har haft det lika bra! PÖSS

Låtsas-tatueringar, in my ❤

Agnes och jag har en skapat en ny trend. Låtsas tatueringar! Hur praktiskt är inte det lixom? Det gör inte ont och om man tröttnar efter 1-2 veckor, då kan man bara ta bort den (om den inte redan har åkt bort). Grymt smart! Och så är det lite kul att sätta på dom också... hihi.

Fel i systemet

Detta händer hela tiden!

Däremot blir det ett roligt fel, kan ni se vad som är felet?


Home sweet home

Hejsan! Piteå var riktigt mysigt, men en helg räckte bra att vara där. När jag kom hem var jag lite med Agnes och vi chillade och åkte till gamm-skolan och lekte lite i lekplatsen, spelade basket, gungade, åkte linbana. Ja ni vet, sånt som vanliga tonåringar gör!
Jag har mycket lite annars att dela med mig till er, och med varning för svammel och ointressanta saker, så avslutar jag detta inlägg nu! PÖSS
Min karate-kid är fokuserad.
I morgon får ni roligare bilder, och det lovar jag!

Karate tävling.


Nu bär jag iväg till Piteå där vi ska heja på lillebror. Jag kommer inte kunna skriva under idag och imorgon, så ni får helt enkelt hålla ut!

Påsk is the theme

Foto: Agnes och runa (förutom på agnes och runa bilden, den tog jag) Sminkning: Jag (agnes sminkade dock mig) Redigering: Jag.
-
Mina personliga favoriter var ensambilderna Både på Runa och Agnes. Ruskigt fina.
-
Jodå snygga tjejor ni ser här! Våran fina lilla tanke var väll påsk, kort och gott! Nu ska jag skicka dessa bilder till the ladies. PUSS hej

lite trasiga och knasiga!

Tjena coolingar! Efter skolan så gick jag och mina homies hem till mig, där vi tog lite coola bilder. Dock fick vi skynda oss rejält på slutet för när vi äntligen var klara med den ytterst ovanliga sminkningen så var det 10 minuter kvar till våran dans. Vi tog några snabba kort och sedan bar vi iväg!
På dansen var det kul som vanligt! Dock så kände jag att jag inte skulle varit med hela tiden pga att jag fortfarande är sjuk. Men det är lätt att vara efter-klok! Nu ska jag redigera lite bilder och sedan får ni se hur vi såg ut på vår "photoshoot".
Kom just på att vi har påsklov! Så j*vla soft!

Konstig jag är

Fåglar har nada med inlägget att göra, men charmiga bilder i sig.
I mogon bär jag iväg till the school, riktigt taggad är jag också! Vette fan varför, men man blir väll bara allmänt taggad på allt när jag har varit sjuk i en vecka? Eftersom att jag vill vara pigg till i morgon ska jag lägga mig nu!... efter jag har borstat tänderna och så. Så jag säger so long and good night till er alla! PUSS

Nu vill jag ut.


no more

Nu vill jag inte vara sjuk längre! Det är verkligen ap-tråkigt! Håller på att hosta och snyta ihjäl mig. Not fun! Speciellt när det är så grymt väder. Träligt! Nu ska jag göra lite so och sedan lite svenska... jippi...

Dessa vårkvällar

Vår/sommar kvällar har en plats i mitt hjärta, man blir bara glad av dom.

roja

Igår var jag och mamma på myrorna. Jag hoppades på att hitta någon snygg skinnjacka, men icke sa nicke! Jag hittade däremot många fina saker men jag köpte inget. Förutom detta skärp. Blir en fin detalj till våren!

Ja Tack

Har blivit sjukt peppad på att köpa en longboard nu i vår. Och ännu mer peppad blev jag när jag såg den här underbart snygga. Ligger och tittar runt på blocket och tradera om det finns någon inte för dyr. Fast om jag inte hittar någon sattsar jag på denna! Jag får bara samla ihop lite pengar.

Jag fick ett erbjudande för några månader sedan att jag kunde lämna in min systemkamera och sedan byta till en nyare modell med filmkamera i. Fast jag skulle såklart inte få den gratis  utan betala ca.2000 till. Så om jag gör det får väll longboarden vänta ett tag.

Just nu ligger jag och gör lite kemi, jag är nämligen sjuk. Inte kul.

Mamma sa att jag skulle ta mig en glass, och det tackar man väll inte nej till? Hoppas ni har en grym dag! PUSS

 


Dady, dady cool

Låt mig presentera Magistern, han kom till i fredags. Han ska se till så att jag pluggar och sköter mig. Och han är cool. Fast nu tycker han att jag ska fortsätta med fysiken.

ear cuff

Vad gör man med en ståltråd som inprincip inte går att använda till något? Varför inte en ear cuff? Den var skit enkel att göra. Dock ser den hemmagjord ut, men det är ju bara charmigt!

Fint.

Grymma bilder om något. Jag kan bara säga att jag älskar dom. Så sjukt fina helt enkelt. Alla kommer från den underbara sidan favefavefave. Fina och kreativa bilder överallt. Ju mer man tittar ju mer fina bilder kommer det.

För mycket av det goda.

Hehe hejsan, jag så just ett fel jag har gjorde i "hur jag redigerar mina bilder". Jag misstolkade din fråga, Frida, du ville visst bara veta vilket program jag redigerade. Inte hur. My mistake.

uggla 3kr st

Söt uggla jag fyndade på konstnärs shopen, 4 ugglor för 12 kr, inte så dåligt va?

dragkedja, dragkedja, öppna dig.

I måndags hade jag en liten pyssel dag och detta blev resultatet. Ett linne, som man också kan ha som väst, dock är det menat dom ett linne. Tyvärr hade jag ingen kofta som matchade till så jag får vänta tills på sommaren!

Vårjackan är framme!

Min fina blåa anorak har kommit fram under veckan, lixom våren. Min mormor sydde den till min mamma när hon var i min ålder, och nu har jag fått den. Riktigt snyggt sydd måste jag säga! Ser helt köpt ut.

Glass, glass, mera glass, bättre glass har ingen haft!

Vad hände på sista bilden? Jo min strut gick sänder och jag har hälften i handen, samtidigt försöker jag få in den bit av stuten jag har i munnen (där av minen).
Riktigt trevlig förmiddag! Jag och Agnes lunkade iväg till stan och tanken var att gå till Umeås glassmässa. När vi kom till folketshus var det ganska skit mycket folk, så vi bestämde oss att gå till stan och ta en glass där istället! Sagt och gjort! Vi satte oss på apberget och njöt av vårvädret. Riktigt mysigt. Nu ska jag återgå till mitt pluggande! Hejssvejs!

Så här redigerar jag bilder

Frida om jag är inte den typen:
Åh så söt blogg du har!
Är en ny läsare så undrar, i vilket program redigerar du dina bilder när du redigerar dem? Älskar din typ av bilder!
Kolla gärna in min och min kompis nya blogg ! 
KRAM
Denna fina fråga fick jag, först och främst vill jag välkomna dig min min blogg Frida! Och nu till bilderna, grejen är den att jag redigerar alla på olika sett. Jag kan däremot visa en v min "standard" redigering.
Jag brukar använda mig av iphoto, eller photoshop. Men nu visar jag på iphoto.

1. klicka upp en den bilden du vill redigera.
2. tryck sedan på förbättra knappen, som gör skuggorna ljusare.
3. Nu ska vi använda oss av dessa två knappar för att ändra färgen på bilden.
4. Ta upp "effekter" och förstärk färger för att helt enkelt få starkare och varmare färger. Ta sedan på blek färger för att dämpa ner det lite, det ser lätt för redigerat ut då. Men om man vill att det ska se så ut så så kan man skippa det.
5. Ta nu upp "justera"
6. Nu ska vi ändra temperatur och färgton, jag brukar gilla att ha så att det blir gladare färger och ljusare bild.
Ni ser här under vilka jag har gjort om ni jämför med den där uppe.
RESULTAT:
Det blir inte jätte stor skillnad, men kvalitén ser mycket bättre ut. Fast som sagt så redigerar jag nästan alla bilder olika men här är ett sett.

jag är inte den typen


Tjena snyggingar, igår var jag hos tandläkaren och tandställning kom på tal. Dom föreslog det, men jag är tvensam, jag har däremot fritt val, jag har två veckor på mig att bestämma hur jag ska ha det. Och jag har INGEN aning nu. Det är som att välja mellan två chokadbitar och man vill ha båda lika mycket. Med andra ord, jobbit läge!
Men nu på tal om något helt annat. Ni ser säkert bilden? Med den snygga skinnjackan? Jag är nämnligen med i en tävling och tävlar om att vinna det på Isas blogg, jag är intresserad och om man la in ett inlägg om det på sin blogg fick man extra stor chans att vinna, så varför inte lixom?

bilduppgift i 7:an

Ord i bild, så hette uppgiften. Kände att jag var seg på uppdateringen idag så ni får kort och gott en betydelselös bild.

Hej jag vill ha dig, snälla kom till mig




Känn ingen sorg för mig i göteborg

Jag sitter och har otroligt tråkigt. Just nu sitter jag och sjunger känn ingen sorg för mig i götteborg, och låter som Thomas Dileva, ett gott bevis på hur lite jag har att göra. Jag funderar på att klippa ut lite tygdelar och se vad jag lyckas åstadkomma av det. Men vi får se. Jag kanske vill sitta kvar och sjunga lite till...

citronläppar

Sexy side of Amanda på bild 2.
Bilder som vi tog för cirkus två dagar sedan. Jag kan väll bara säga att om ni inte har smakat citonläppar så rekommenderar jag det verkligen. En av dom godaste godisarna, jaoo.
Om ni inte smakar kommer ni ha missat något! I´ve warned you.

RSS 2.0